İntihal

Bilim ve Inovatif Teknolojiler Dergisi , % 20'den fazla intihal oranıyla alınan makaleleri reddetme politikası izlemektedir. Bu nedenle, tüm yazarlar ve katkıda bulunanlar, intihal karşıtı politikamızı takip etme güvencesini vermeden önce belgelerini kontrol etmelidir.

Yayın kurulu, intihal konusunda son derece titizdir. Dergide, kendilerine referans vermeden başkalarının fikirlerini ve çalışmalarını almanın haksız ve dürüst olmadığı düşünülmektedir. Başka birinin eserinden tek bir cümle, hatta daha önce yayınlanmış olanlardan bile, atıfta bulunmaksızın kopyalamak intihal olarak değerlendirilmektedir. Bunların yerine kendi ifadelerinizi kullanmanız doğru olacaktır. Yayın kurulu, kendisine sunulan bir makalenin gözden geçirme sürecinde küçük veya büyük intihaller söz konusu olursa reddetme yetkisini korur ve hatta kendisinden intihal yapılanların şikayetiyle ilgili yayını iptal edebilir.

Gönderim

 

Yapmış olduğunuz çalışmayı bize gönderdiğiniz için teşekkür ederiz. Bu talimatlar makalenizin; hakemlik incelemesi, üretimi ve yayınının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gereken her özelliğe sahip olmasını garanti eder. Lütfen mümkün olduğunca dikkatli okumaya ve derginin gerekliliklerini takip etmeye özen gösterin. Böylece makalenizin dergi kurallarıyla örtüşmesi kesinleşecektir.

 

Dergi makale türü olarak şunları kabul etmektedir: makaleler, kitap incelemeleri ve titiz bir şekilde hazırlanmış eleştiri yazıları. Dergi, tüm makaleleri şu değişmez şartlarla değerlendirmeye tâbi tutmaktadır:

 

·         Yazı kendi orijinal çalışmanızdır ve daha önce yayınlanmış olan çalışmalarınız da dahil olmak üzere önceden yayınlanmış herhangi bir çalışmayı kopyalamamaktadır.

 

·         Yazı sadece dergiye  gönderilmiştir. Gözden geçirme ya da herhangi bir otorite tarafından değerlendirme yapılmamış, yayın ya da basına kabul edilmemiş veya başka bir yerde yayınlanmamıştır.

 

Lütfen makalelerinizi, özetlerinizi ve bildirilerinizi mail hesabımız üzerinden bize  gönderin: journalofsit@gmail.com

 

Makale dosyası

Makale  dosyası aşağıdaki temel bilgilere uygun hazırlanmalıdır:

 

• Tüm ortak yazarların ,çalışdıqları kurumun isimləri yazılmalıdır.

• Kılavuz olarak, makale geniş bölümler halinde hazırlanmalıdır (özet, giriş, sonuçlar,  yöntemler).

• Önceki  bilimsel eserlere referanslar verilmelidir.

Eğer ki, makalenin gönderilmesi ile ilgili  yazarlar arasında karşılıklı anlaşma varsa, lütfen makaleni gonderdikden once  yazılı bir izin belgesi yazınız. E-postayla da izin belgesi  kabul edilebilir. Makaleleri PDF, Word veya TeX / LaTeX formatlarında kabul ediyoruz; TeX / LaTeX kullanıyorsanız, makale özetini ön kabul aşaması için PDF formatında  göndermeniz tercih olunur. Tüm  makale  içeriği tek bir dosyada sunulmalıdır; resimler ve tablolar ayrı dosyalarda verilmelidir.

 

Makale Hazırlanması

Makale yapısı: Makale giriş, literatür taraması, araştırma metodolojisi, sonuçlar ve tartışma, sonuç, onay (varsa) ve referansların tam bir listesinden oluşmalıdır.

Dil: Muhtemel dilbilgisi veya qramatik hatalardan kaçınmak, çalışmanızı okuyucular için okunabilir ve daha anlaşılabilir kılmak için, göndermeden önce çalışmanızı dil uzmanlarına okutmanızı tavsiye ediyoruz.

Başlık sayfası: Başlık sayfası ana metinden ayrı bir belge olarak gönderilmelidir. Lütfen tam isminizi yazınız (isminiz, baba ismi, soyisminiz ) ancak başlıkları atlayınız. Her yazarın üyeliğini belirtin ve çalışmanın yapıldığı kurumun posta adresini tamamlayın. Lütfen ilgili yazarı yıldız işareti (*) ile işaretleyin ve  e-posta adresini belirtin.

Özet: Bütün makalelere  250-300 kelimelik bir özet eşlik etmelidir. Özet, bulgularınızı, yöntemlerinizi ve tartışmalarınızı vurgulayarak makale hakkında yeterli bilgi içermelidir.

Anahtar Kelimeler: Anahtar kelimeler, yazınızın içeriğini ve çalışma alanına özel olanı temsil etmelidir. Anahtar kelimeler beşten fazla olmamalıdır.

Yazı tipi ve aralık : Lütfen Times New Roman 12pt kullanın ve tüm bildiriler (orijinal makaleler, kitap incelemeleri, araştırma notları ve tezis özetleri) çift aralıkta (notlar ve referanslar dahil) yazılmalıdır.

Makale boyu: Yayın Kurulu 7000 kelimeyi (çift aralıklı, A4 boyutunda) geçmeyen, özet, son not ve referanslar dahil olmak üzere değerli makalelerin yayınlanmasını talep eder ve teşvik eder. Giriş ve sonuç bölümleri zorunludur.

 

Alıntılar: Alıntılanan kelimeler, cümleler çift tırnak içine alınmalıdır. Teklifler ve göstergeler içindeki alıntılar tekli tırnak işareti ile yazılmalıdır.

 

Tablo ve çizim: Tüm tablo ve resimler, makaleye  mümkün olduğunca  daha yakın yerleştirilmelidir. Resim yazısı cümle olarak yazılmalı ve Arap rakamları ile işaretlenmelidir (örn .: Tablo 1, Resim 1). Resim boyutu 300 dpi veya daha yüksek ola bilir. Tablo başlık yazısı, tablonun üst kısmına yerleştirilirken, resim yazısı, resmin  alt kısmına yerleştirilmelidir. Tablolar ve resimler, ayrı dosyalar şeklinde  sunulmalıdır.Tablo ve resim için veriler başka bir kaynaktan alınırsa, lütfen kaynağı ekleyin. Yazar, uygun taraftan (yayıncı, kişi, kurum vb.) Telif haklarını almaktan sorumludur.

Notlar: Notlar minimum sayda hazırlanmalıdır. Dipnotları değil, son notları kullanın. Tüm notlar sıra ile ve arap rakamlarıyla numaralandırılmalı, çift aralıklarla yazılmalı ve ana metnin sonuna yerleştirilmelidir. Notlar, belirli bir tartışmaya ek bilgi içermelidir. Bibliyografik notlara izin verilmemektedir.

Kaynaklar ve atıf: Yazının formatı aşağıdaki gibi olmalıdır: Times New Roman 11 punto, çift satır aralığı, paragrafların başında girintiler olmamalıdır.. Kaynaklar MLA Referans Sisteminde olmalıdır. Referans listesindeki yazılar ya alfabetik ya da kronolojik olarak sıralanmalıdır.

 

Kitap İncelemesi

 

Bu dergi için tipik bir kitap incelemesi en az 1000, en fazla 2000 kelimeden oluşmalıdır. Kritik Not 3000'den az ve 5000 kelimeden fazla  olmamalıdır. İlk sayfada, makalenin başlığında, yazar (lar)ın isimleri, iş yerleri,  özeti (en fazla 200 kelime) ve 5 anahtar sözcük içermelidir. Tüm resimler, fotoğraflar, tablolar veya çizimler numaralandırılmalıdır. Kitap incelemesinde metnin sonuna dahil edilecek kaynak (dipnot olarak değil) 2'den fazla olmamalıdır.

 

 

Konferans tutanakları

 

Konferans çalışmalarında yayıncılık çalışmaları bilimsel araştırma topluluklarında yaygındır. Bununla birlikte, başvuru, konferansın bildiri kağıdına sonuçların, metodolojinin, analizin, sonuçların ve / veya sonuçların kayda değer bir şekilde uzatılmasını sağlamalıdır; Neyin önemli bir uzantısı olduğuna dair nihai karar,  dergide editör tarafından verilir. Yazarlar, sunulan bildiri metninde ilgili alıntılar da dahil olmak üzere, bildirimlerle birlikte konferans bildirilerinin ayrıntılarını sağlamalıdır. Yazarlar daha önce yayınlanmış materyali yeniden kullanmak ve uygun şekilde atfetmek için gerekli tüm izinleri almalıdır.

 

Yazarlar makalelerine  derginin web sitesinden indirerek erişebilirler.

 

Makale ve ek bilgilerin hazırlanmasında daha fazla sorusu olanlar mail hesabımız üzerinden bize yazabilir: journalofsit@gmail.com






İndekslenme